KATEGORİ

Ofis Kırtasiye

Mürekkep ve Nokta Vuruşlu Yazıcı Arızaları

Mürekkep ve nokta vuruşlu yazıcınız arızalandı ve çalışmıyorsa ya da karşınıza çeşitli aksaklıklar çıkıyorsa muhtemel arıza durumlarını, sebeplerini ve çözümlerini aşağıdaki makalemizde bulabilirsiniz.

Mürekkep ve Nokta Vuruşlu Yazıcı Arızaları ve Çözümleri

1.      


Yazıcı ışığı yanmıyor ve çalışmıyorsa;

Çözüm: Yazıcının elektrik bağlantılarını kontrol edin. Elektrik bağlantılarında sorun yoksa servisle görüşün.

2.       Yazıcı verileri basmıyorsa;

Çözüm: Yazıcı kapalı olabilir, elektrik bağlantılarında sorun olabilir ya da yazıcı devre dışı bırakılmış olabilir. Bu kontrolleri yapın, sorun düzelmezse servis yardımı alın.

Paralel bağlantı, usb kablosu çıkmış ya da gevşemiş olabilir. Bu durumda işletim sisteminde “yazdırmayı duraklat” seçeneği tıkanmış olabilir. Kontrol ederek seçili olmadığından emin olun. Denetim masasından “yazıcılar” bölümünü tıklayın. Geçerli yazıcı üzerine gelerek 2 kez tıklayın. Bir pencere açılır. Oradan “yazıcı” menüsünden “yazdırmayı duraklat” seçeneğini iptal edebilirsiniz.

3.       Yazıcı farklı karakterler basıyorsa;

Çözüm: Yazıcı ya işletim sistemine ya da kullanılan programa yanlış tanınmış olabilir. Kontrol edin.

4.       Baskı silik çıkıyorsa;

Çözüm: Kafa ayarı geride olabilir. Kafayı direk şaryoya yapıştırmanız gerekir. Sarf malzeme bitmeye yakın da bu sorun yaşanabilir. Değişim ya da dolumunu yapmanız gerekir.

5.       Kağıt üzerinde kirlenme oluyorsa;

Çözüm: Kafa şaryoya yakın olabilir. Kafayı kontrol edin yakınsa eğer geriye doğru çekin.

6.       Kafa hareket etmesine rağmen baskı yapmıyorsa;

Çözüm: Kartuş, şeridin takılı olup olmadığına bakın. Şerit ters takılmış da olabilir. Kontrol edin. Ayrıca yerine tam oturmadığı için de baskı yapmıyor olabilir. Yerine oturduğundan emin olun, yerine oturmamışsa oturtun.

Kartuş bitmiş olabilir. Yeni bir kartuş takarak deneme yapın. Kartuştaki mürekkep kurumuş olabilir. Bu durumda da yeni bir kartuş takmanız gerekir. Kafa uzundaki mürekkep kuruması nedeniyle delikler tıkanmış olabilir. Yazıcı üzerindeki “clean” düğmesine ya da yazıcı yazılımındaki “clean” veya “head clean” komutlarını kullanın. Kafanın temizlenmesine yardımcı olun. Bu işlemler yerine kartuşu çıkararak buharda bekletebilir ve kuruluğunu önleyebilirsiniz.

7.       Yazıcı açık olmasına rağmen bilgisayarda kapalı olduğu görüntüleniyorsa;

Çözüm: Online düğmesine basın. Ara bağlantı kablolarını kontrol edip, takılı olduğundan emin olun. Ara bağlantı kablosunu kontrol ederek hasarlı olmadığından emin olun. Yazıcıya kağıdın takılı olup olmadığına bakın.

8.       Tüm göstergeler yanıp sönüyor ve kafa hareket etmiyorsa;

Çözüm: Kafanın ısınmış olma ihtimali vardır. Yazıcıyı kapatın ve bir süre kadar soğumasını sağlayın. Yazıcıya eğer sıkışan kağıt varsa direk çıkarın. Kafa hareketini toz ya da kir engelliyorsa temizliğini yapın.

9.       Satırlar üst üste basılıyorsa;

Çözüm: Kağıdın ilerlemesine yardımcı olan dişlilerin aşınması ya da kırılması gibi bir durum söz konusu olabilir. Kontrol edin böyle bir durum varsa servis yardımı almalısınız.

10.   Kağıt üstünde mürekkep lekeleri oluşuyorsa;

Çözüm: Kartuş mürekkebin sızdırdığını belirtir. Bu durumda yeni bir kartuş takarak deneme yapabilirsiniz.

11.   Yazıcı renkli olmasına karşın siyah-beyaz basıyorsa;

Çözüm: Yazıcı sürücüsü doğru yüklenmemiş olabilir. Doğru yüklendiğinden emin olmalısınız. Sonra yazıcı özelliklerine girerek “gray scale” modununun seçili olup olmadığına bakın. Bu modun seçili olmaması gerekir. Seçiliyse eğer kaldırın.

 





Bu Konuya 0 Yorum Yapıldı.


Görüşlerini Bildir...