KATEGORİ

Diğer Tamir Hizmetleri

Kolye Nasıl Tamir Edilir?

Kolyeler genelde en çok tercih edilen takılar arasında gelir. Kolyeler çok çabuk kırılabilir ya da kopabilir. Kopan kolye kopçası nasıl tamir edilir? Veya kırılan bir kolye nasıl tamir edilir? Kolyeniz; altın, gümüş ya da sahte fark etmez, kırılması ya da kopması durumunda tamiratını evinizde kendiniz de birkaç malzeme ile yapabilirsiniz. Aşağıda sunduğumuz bilgiler sayesinde nasıl tamir edileceğini öğrenebilir ve işlemleri uygulayabilirsiniz.

Kolye Nasıl Tamir Edilir?

KIRIK KOPÇA TAMİRİ


Öncelikle kopçanın nasıl takıldığını kontrol etmelisiniz. Çoğu durumda açacağınız bir geçme halkasından ya da pense ile kopçayı halkadan ayırarak kaldırabileceğiniz bir durumdur. Fakat kopça daha karmaşık bir şekilde bağlanmışsa eğer kesmeniz gerekir. Genelde takı ve mücevherlerde kullanılmakta olan buna benzer yumuşak malzemeleri kesmek adına tel makası kullanılır. Evinizde mevcutsa kullanabilirsiniz.

Sonra yeni bir kopça temin edin. Kopçayı tuhafiyede veya takı mücevher satışı yapan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Yeni kopça almadan önce çıkardığınız kopçayı da yanınıza alın ki aynısından bulabilin. Farklı renkte ya da şekilde kopça alırsanız kolyenize müdahale edildiği bariz belli olur ve hoş bir görüntü sağlamaz. Kopça ya da kopça geçme halkasını kesmek zorunda kaldıysanız eğer, kopçayı bağlamak adına kolyenizi yeni bir geçme halkası almanız gerekebilir.

Yeni aldığınız kopçayı geçme halkasından tutturun ya da kopçanın üzerinde yer alan ilmekten kolyenin üst kısmına doğru kaydırın. Sonra geçme halkasını ya da ilmeği kapatın. Bu şekilde kolyenizin kırılan kopçasını tamir etmiş olursunuz.

KIRIK ZİNCİR TAMİRİ


Kırılan kolye halkasını, halka zarar görmüş ya da kaybolmuşsa iğne burunlu pense yardımı ile döndürün ve açın. Kırılan parça eğer çok hasar görmüşse zincirinden çıkarmak zorundasınız.

Açılan yerin yanında bulunan halkayı zincire tutturun. Sonra halkayı ters yöne doğru büyük ve zinciri tekrardan sağlamlaştırın. Halka ve bağlandığı yeri iyice tutturduğunuzdan emin olun. Diğer halkaları da dağılmadan önce kontrol ederek sağlam değilse sağlamlaştırabilirsiniz. Bu işlem ile kolyenizin kırılan zincirini tamir etmiş olursunuz.

KOPAN LASTİK TAMİRİ


Bazı kolyeler zincirli değil de lastikli olabilir. Lastiğin kopması halinde kolyenizdeki boncukları teker teker çıkarın ve kolyenizdeki sıralamasına göre bir yere dizin. Sonra kolyede kullanılan lastik malzemenin aynısından alın ve ortalama 10 cm kadar kesin. Dokuma kumaşı ile kaplı malzeme içermekte olan lastik kullanmak daha iyi olacaktır. Genelde daha çok düz lastik yerine ayakkabı bağcığına benzemektedir. Lastik malzemesini sert bir şekilde gerdirin. Ya da yarı keskin olan yüzeyin ters tarafına çekilirse lastik kopar fakat lastiği çevreleyen kordon kopmaz, yalnızca aşırı gerilir.


Boncukları sırası ile ya da isteğinize bağlı olarak lastiğe dizin. Lastik görülmesin diye uç kısımlarından bağlayın. Ancak işlem sırasında çok gerdirmeyin ki lastik kopmasın. İleride çözülme olmaması açısından bağlanan uçlara birkaç defa düğüm atın. Fazla gelen lastiği kesin ve kolyenizi kullanmaya devam edin.





Bu Konuya 0 Yorum Yapıldı.


Görüşlerini Bildir...